Escaperoom 'Runaway Train'

By Rosa - woensdag, oktober 26, 2022

 

Hoi allemaal, 

Ik vind het ontzettend leuk om puzzels te maken en op te lossen. Dus escaperooms passen daar helemaal perfect bij. Ik ben met 3 vrienden en mijn man samen een escaperoom gaan doen. Twee van de 5 hadden nog nooit een escaperoom gedaan, daarom was het soms ook wel even zoeken naar wat werkt voor ons. Ik word ook altijd redelijk fanatiek, dus dat maakt het dan ook soms even lastig. Uiteindelijk zijn wij er wel uitgekomen maar wel met veel tips, omdat we soms een beetje chaotisch waren. 
Dus welke escaperoom hebben we gedaan?
Zoals je wellicht in de titel hebt gelezen, zijn wij naar Runaway Train gegaan. Dit is van het bedrijf EscapeTales en zit bij het station van Naarden-Bussum. 

Het verhaal 
Het begint bij een trein die ontspoord is. Zodra je de trein in komt komen er gelijk vragen omhoog. Wat is er nu eigenlijk echt gebeurd? Jij moet dit gaan onderzoeken met het onderzoeksteam. Ondertussen kan je nog steeds aan de politie voor hints vragen. 

Moeilijkheidsgraad en Spanningsgraad
Om eerlijk te zijn was de Escaperoom niet extreem moeilijk. Het werd moeilijk, doordat de communicatie niet heel goed ging in het begin. De puzzels zijn leuk en creatief bedacht. Het is de bedoeling dat je goed leest en goed om je heen kijkt wat je kan gebruiken. 

Persoonlijk vond ik de Escaperoom niet extreem spannend. Er lag wel een spannende laag overheen, maar dit was ook genoeg. Als je niet zo van spanning houdt, dan is deze escaperoom prima geschikt om te doen. 

Wij hebben in iedergeval er erg van genoten om de escaperoom te doen. Achteraf hebben we veel gelachen over de momenten die we hebben meegemaakt. Dat doet deze escaperoom namelijk ook! Achteraf bekijk je de beelden. Dat vind ik persoonlijk ook een gigantisch leuk moment, omdat je dan terug ziet wat gedaan hebt, maar ook hoe anderen reageren. 


  • Share:

0 Opmerkingen