Gi-Ga-Groen

By Rosa - maandag, oktober 17, 2022


Hoi allemaal, 

De Kinderboekenweek is weer voorbij. Ik vind deze week vaak toch wel heel leuk, omdat kinderen gemotiveerd worden om te lezen. Helaas kon ik dit keer niet heel goed mijn draai vinden. In de bovenbouwgroepen van mijn werk zijn ze niet heel gemotiveerd om te lezen. Ook met boekpromotie en activiteiten merkte ik dat ze er totaal geen interesse in hadden. Dat maakte het ook echt wel lastig, desondanks hebben we toch leuke dingen gedaan. 
Bezoek bij Rioleringsbedrijf
We zijn met de kinderen in het kader van duurzaamheid en recycling bij een rioleringsbedrijf. De kinderen kregen een rondleiding en uitleg over water zuiveren. Het was een leerzaam uitje. 

Bezoek aan de bibliotheek
Iedere groep ging naar de bibliotheek, daar kregen ze een workshop bijpassend bij het thema. Groep 7 had een workshop waarbij ze leerden over haiku's en groep 8 heeft een rap geschreven over het thema. 

In de klas
In de klas hebben we voorgelezen, hebben we gesproken over boeken, maar zijn we ook op onderzoek uit gegaan. De kinderen hadden proefjes gemaakt, waar ze iets leerden over duurzaamheid. Ook op het taalvlak zijn wij bezig geweest met het maken van gedichten, haiku's en elfjes. De resultaten hiervan waren erg leuk. Na de herfstvakantie, ook al is de Kinderboekenweek voorbij, gaan we starten met een boekverslag. De kinderen gaan dan van hun favoriete boek een informatieblad maken. 

Zo'n Kinderboekenweek geeft altijd weer veel opties om de kinderen te motiveren tot lezen, maar eigenlijk zou dat iedere dag een speerpunt moeten zijn op school. Het is zo belangrijk dat kinderen plezier vinden in het lezen.   • Share:

0 Opmerkingen