Wingspan Review - 999Games

By Rosa - vrijdag, november 18, 2022


 Hoi allemaal, 

Begin november ben ik met mijn man en vrienden naar het spellenspektakel in de Jaarbeurs geweest. Het was een ontzettend gezellig weekend. Daar heb ik wat nieuwe spellen mogen spelen. Niet helemaal nieuw meer is Wingspan. Wingspan is een spel dat je kan spelen met 1 tot 5 personen. 
Wingspan

In het kort gezegd is het een spel waarbij je zoveel mogelijk punten moet scoren door op de juiste manier je vogels te spelen, eten te verzamelen en eieren te leggen. Is er een competitieve drang in het spel? Dat valt mee, je speelt vooral op je eigen bord en er is niet echt een mogelijkheid om een ander te pesten. Persoonlijk vind ik het een onwijs leuk spel. 

De miniaturen die erbij zitten van de eieren, zijn ook heel netjes en schattig ontworpen. Niet teveel details, maar gewoon een vormpje van een ei. Ik kan daar dus erg van genieten. Bij het spel zit een 'startset'. Deze startset zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier het spel kan aanleren aan mensen die het nog nooit gespeeld hebben. Ik vind dit heel fijn, zo is het spel snel duidelijk en kan je snel beginnen met spelen. 

Materiaal, vormgeving en thema.
Ik word ontzettend blij van de vormgeving. Het is strak ontworpen, duidelijk en bovenal is het van goede kwaliteit. De vogels zijn realistisch en passen binnen het thema. Ik hou van dieren, dus voor mij past dit spel prima binnen mijn interesse. Ik snap ook, wanneer je dit niet hebt, dat dit een minder leuk spel zou kunnen zijn. 

Er zijn ondertussen al twee uitbreidingen op de markt, maar de derde uitbreiding 'Azië' is ook al aangekondigd en zal waarschijnlijk voor de feestdagen te koop zijn!

Algemeen oordeel
Mijn algemene oordeel is positief. Als ik het een cijfer moest geven een 8,5. Dit heeft te maken met het feit dat het thema best bepalend is. Het spel is goed te leren, maar kan de eerste keer wel wat meer tijd in beslag nemen. Al om al is het een leuk spel om ook met z'n tweeën te spelen. 
Ik hoop dat jullie dit soort artikelen ook leuk vinden om te lezen. Je kan het mij altijd laten weten op Instagram! 


  • Share:

0 Opmerkingen