Mijn favoriete kinderboeken!

By Rosa - donderdag, augustus 04, 2022

 
Hallo allemaal, 

Wat leuk dat jullie hier weer zijn! Ik heb vandaag een moeilijk artikel, omdat ik eigenlijk niet echt favoriete kinderboeken heb. Ik vind zoveel boeken leuk, maar moest er nu toch echt 5 uitkiezen. Het is dus een beetje een gekke combinatie van de boeken; van young adult tot kinderboeken. Hoewel er eigenlijk nog wel een stuk om 10 boeken bij zouden kunnen heb ik het dus kunnen beperken tot 5 boeken. Ik zal ze in een willekeurige volgorde bespreken. 


Dummie de Mummie en de gouden scarabee - Tosca Menten
Op mijn werk waren we bezig over de Egyptenaren en tijdens dat thema ben ik begonnen in de Dummie de Mummie serie. Ik moet iets eerlijk bekennen. Dit boek, maar ook de rest van de serie, trok in eerste instantie mij niet aan. Ik denk veel in beelden dus de omschrijving van Dummie liet mij toch even gruwelen. Maar ik heb doorgezet en heb erg genoten van het lezen van dit boek. Er zit humor in dit boek, maar ook spannende momenten. 
Een stelletje mooie vrienden - Jacques Vriens
Dit is voor mij echt een old time favorite! Dit boek is al een favoriet vanaf het moment dat ik dit boek heb gekregen, heel lang geleden. Net zoals het boek 'Die Rotschool met die fijne klas.'  Twee boeken waar ik eigenlijk niet uit kon kiezen. Het zijn leuke boeken, waar je lekker snel door heen kan lezen. Jacques Vriens is één van mijn echte favoriete schrijvers. Er staan ook meerdere boeken van hem in mijn boekenkast. 

Een hele kunst - Arend van Dam & Alex de Wolf
Eigenlijk zijn alle boeken in deze serie fantastisch. Maar ik vind vooral Een hele kunst erg leuk, omdat dit op een laagdrempelige manier kunstenaars bespreekt. Ik gebruik deze verhalen vaak bij mijn creatieve lessen als we het hebben over kunst. Op die manier pak je een klein stukje geschiedenis mee. 

De Duiventil - Gerda Ronhaar
De Duiventil is een hele leuke serie voor wat oudere kinderen. Ik vind het zelf ook nog echt leuk om te leven. Het gaat namelijk over de 15-jarige Jojanneke en haar familie. Een leuk familie boek, waarin de emoties goed worden beschreven. Het voelt soms echt alsof je deel bent van de familie. 

Boy7 - Mirjam Mous
Toen ik een jaar of 18 was wilde ik dit boek heel graag lezen. Ik heb het boek pas net in bezit, maar heb het in 1 ruk uitlezen. Een spannend boek, waarbij je tot het eind in spanning zit. Ik vond het een heel gaaf boek, de uniciteit in het verhaal tot de spanning. Fantastisch!

Nu heb ik natuurlijk maar 5 boeken besproken, maar in werkelijkheid zijn dit niet alleen mijn favoriete boeken. Mijn lijst is stiekem wel eindeloos. 

De aankomende perioden zal ik proberen om vaker over boeken te schrijven, zeker omdat leesmotivatie en boekenkennis heel belangrijk is!

Ik hoop dat jullie dit artikel leuk vonden, als er ergens een typ of spelfout staat, laat het dan weten in de reacties en/of instagram!

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!


  • Share:

0 Opmerkingen