Start van het nieuwe jaar!

By Rosa - donderdag, september 15, 2022


 Hoi allemaal! 

Het nieuwe schooljaar is nu definitief begonnen. Ondertussen ga ik mijn derde week in bij mijn nieuwe werk. Het is onwijs fijn om een werkplek zo dicht bij huis te hebben. Vijf minuten fietsen en ik ben op mijn werk, zo bizar!

De afgelopen weken heb ik kennis mogen maken met alle kinderen en collega's. Ik ben ontzettend warm ontvangen en dat geeft een goed gevoel. Hoewel het voor mij echt enorm wennen is, geniet ik ervan. Op mijn huidige werk hebben we veel afspraken en een andere manier van werken omtrent sociaal gedrag. Een fijne manier, maar het kost veel energie om alles op orde krijgen. 

Vrijdag kreeg ik een telefoontje van mijn duo-collega. 'Rustig aan, stap voor stap.' Ik merk dat ik dat soms nodig heb. Van binnen weet ik dat ik het rustig aan moet doen en dat het allemaal wel komt, maar van buiten wil ik graag alles perfect doen. Iets wat in het onderwijs niet echt goed valt. Ik sta op dit moment 2 dagen voor groep 8 en 1 dag voor groep 7. Zo'n losse dag vind ik ook heel fijn. Je werkt net een dagje extra, maar voelt daar niet heel veel de druk van. Het is fijn dat het op deze manier ingevuld kan worden. 

De nieuwe start in een groep is wel lastig als je de school nog niet zo goed kent. Langzaamaan en stap voor stap moet ik dit eigen maken. Maar als ik alles zo neerzet dan denk ik dat ik een onwijs goede start heb gemaakt met de kinderen. In de eerste week zijn we eigenlijk al direct op 'excursie' geweest. Een mooie theaterroute, waarbij de kinderen over drie onderwerpen een theaterstuk te zien kregen. Hoewel het fietsen met kinderen niet mijn favoriete taak is, ben ik blij dat ik dit weer heb gedaan en dat het goed gegaan is!

Hoewel niet alle dagen even goed zijn gegaan, kijk ik terug op een fijne start op een nieuwe werkplek. Ik kijk uit naar wat dit schooljaar mij weer gaat brengen.   • Share:

0 Opmerkingen