Stray

By Rosa - maandag, juli 25, 2022


Hoi allemaal, 

Ik schrijf normaal geen reviews over digitale spellen, maar ik ga daar verandering in brengen. Zeker omdat ik afgelopen dagen het spel 'Stray' heb gespeeld en ik er echt heel enthousiast van werd. 

Een korte samenvatting over het spel
In het spel speel je een kat. Deze kat komt in een wereld terecht en terwijl je aan het spelen bent dan leer je dingen over de wereld waar hij terecht in is gekomen. Het doel van het spel houdt in dat je een weg terug moet vinden weer naar buiten. Onderweg kom je allerlei obstakels tegen, zoals zurk. Zurk is een kwaadaardige bacterie die alles kan op eten. 

Review
Dit spel is een fantastisch spel om te spelen. Het is laagdrempelig, maar geeft toch ook een kleine spanning mee. Je hoeft geen perfecte gamer te zijn, om dit spel te doorlopen. Je kan gewoon rustig aan het spel spelen en het verhaal volgen. Ik heb het spel zelf op een stream gespeeld, waarbij ik het dus soms lastig vond om alle herinneringen te vinden. Uit eindelijk had ik ongeveer 70 procent gevonden. Niet verkeerd, maar ik ga het zeker nog een keer spelen om te zorgen dat ik alle herinneringen kan vinden. Deze herinneringen geven je eigenlijk het hele verhaal mee. 

Je door loopt het spel, maar soms moet je ook makkelijke 'puzzels' uitvoeren. Deze puzzels zijn heel duidelijk en vaak makkelijk op te lossen. 

Doordat het spel laagdrempelig is, heb je ook maar 1 niveau waarop je het speelt. Persoonlijk vind ik dat niet heel vervelend. Ik speel vaak de spellen gewoon op moeilijkheidsgraad normaal of soms zelfs makkelijk, zodat ik echt het verhaal mee kan krijgen. 

Soms vond ik het wel lastig om de locaties te vinden waar we heen moesten. Je moet even goed zoeken of goed kijken waar iemand naar toewijst. 

Als conclusie zou ik dit spel zeker wel een 8 of 9 geven. Vooral omdat het verhaal goed in elkaar steekt en het een laagdrempelig spel is. Iedereen kan dit spelen. En wie wil dat nou niet? Wie wil nou niet even in het leven van een kat duiken!

Heb jij dit spel al gespeeld? Laat het mij weten in de reacties, op Instagram of op twitter. 


  • Share:

0 Opmerkingen