Diverse tekenopdrachten

By Rosa - woensdag, januari 19, 2022
 Hallo allemaal, 

Tekenen is een van mijn favoriete vakken om te geven. Veel kinderen geven vaak gelijk aan dat ze niet kunnen tekenen of dat ze het hebben verpest. Alle kinderen kunnen tekenen, want tekenen gaat niet over hoe mooi, kleurrijk of perfect iets is. Tekenen gaat over de creativiteit gebruiken wat in het kind zit. Geef ze een opdracht en laat ze maar proberen; fouten maken is niet erg met tekenen. 

Ik heb een aantal tekenopdrachten bedacht en hieronder neergezet. Je kan op de titel klikken om het blad te downloaden. 

Deze opdracht kan je ook inzetten, voor groepsvorming. Wat moet je doen bij deze opdracht. De klas wordt in groepjes van 4 gedeeld. Deze groepjes krijgen 1 A4. Dit blad vouwen ze twee keer door de helft, waardoor je vier strookjes krijgt. Alle kinderen teken een deel van het lichaam; vouw het blad uit en lach om de creatie die er gemaakt is. 

Een droomhuis
Kinderen kunnen vaak heel veel fantaseren. Deze opdracht is gemaakt voor kinderen van alle leeftijden. Laat ze nadenken over hun eigen droomhuis en laat ze deze ook tekenen. Laat ze vrij in welk materiaal ze willen gebruiken. 

De dierenfamilie
Tijdens een cursus (Kinderen beter begrijpen) die ik heb gedaan kwam deze opdracht een keer naar voren. De kinderen moeten dieren tekenen die bij hun familieleden passen. Dit kan hele leuke tekeningen, maar bovenal hele leuke gesprekken opleveren. 

  • Share:

0 Opmerkingen