Op zoek naar El Dorado!

By Rosa - maandag, december 06, 2021

 


Hoi allemaal!

Vandaag heb ik eens iets anders dan een werkblad of een poster. Vandaag heb ik een review van een spel! Sinds een korte tijd ben ik helemaal weg van spelletjes. Zowel bordspelletjes als kaartspelletjes vind ik erg leuk om te doen. 

Op zaterdag 6 november ben ik met vrienden naar het Spellenspektakel geweest in de Jaarbeurs in Utrecht. Daar heb ik het spel De zoektocht naar El Dorado gekocht. Het is een onwijs leuk spel, waarbij je eigenlijk van punt A naar punt B moet komen. 

Het is een spel wat je met maximaal vier spelers kan spelen en het duurt ongeveer 45-60 minuten. Je kan zelf bepalen hoe je het speelbord neerlegt, dit zorgt ervoor dat het afwisselend blijft.  Met behulp van de kaarten in je hand kan je je pionnetje verplaatsen. Wie als eerste bij El Dorado komt heeft gewonnen. 
Het is een spel waarbij je moet nadenken, maar ook weer niet zo extreem dat je je focus er 100% bij moet houden. Welke volgende kaarten ga je gebruiken om verder te komen. Het is weer wat anders dan een standaard spel waarbij de dobbelsteen leidraad is. 

Tijdens het spellenspektakel zaten er ook kaarten bij vanuit de nieuwe uitbreiding Helden en demonen. Deze kaarten gaven een goede aanvulling. We hebben het niet volledig gespeeld met de nieuwe uitbreiding, maar het heeft wel leuke aspecten.


Algemeen oordeel: Ik zou het spel een 8 geven, omdat het een spel is waarbij je moet nadenken, maar ook kan lachen en elkaar soms een beetje kan dwarsbomen. De algemene grafische vormgeving vind ik ook heel netjes en strak. Het geeft echt het gevoel alsof je op zoektocht bent als onderzoeker en researcher.  Ik vind het wel jammer dat je maar met maximaal 4 mensen dit spel kan spelen, wellicht ook omdat het anders te lang duurt. 

Wat vind jij nou echt een heel leuk spel om te spelen? Laat het weten in de reacties! 


  • Share:

1 Opmerkingen

  1. Klinkt als een leuk spel, zal er een kijkje naar nemen!! Op verjaardagen spelen wij met de (jongere) helft Wedden Dat Je Het Kan. Elke beurt pak je een kaart en daar staat dan een passieve of actieve (getimede) opdracht op. De andere spelers moeten dan individueel “geld” inzetten op ja of nee. Vervolgens voert de persoon de opdracht uit en door middel van juist wedden verdien je geld!

    BeantwoordenVerwijderen