Woordkaarten Kerst/Winter

By Rosa - woensdag, november 24, 2021 Hoi allemaal, 

De leukste tijd van het jaar komt eraan, tenminste vanaf 6 december dan! Ik ben niet zo fan van Sinterklaas, het liefste sla ik dat over. Maar werken in het onderwijs zorgt ervoor dat je toch er mee bezig bent. 

Een kind moet een woord ongeveer 7 keer horen, voordat ze het een plek kunnen geven in hun hoofd. Daarom vind ik het juist zo belangrijk dat woorden vaker worden herhaald op diverse manieren. 

Ik heb woordkaarten gemaakt voor het thema kerst/winter. Naast de A4 formaat woordkaarten heb ik ook kleine kaartjes gemaakt. Daar kan je een aantal dingen mee doen. 


Memorie
Het welbekende memorie. Zoek het woord en plaatje bij elkaar. Dit kan vanaf het moment dat kinderen dus eigenlijk kunnen lezen. 

Zoek en vind je maatje
Je kan ook alle kinderen in de klas een kaartje geven. Ook hier zoeken ze weer het woord en plaatje bij elkaar. Zo vinden ze gelijk het maatje waar ze een opdracht mee samen kunnen doen of gewoon voor de plezier woordjes zoeken. 


Afbeelding en wis
Laat de afbeeldingen zien in een powerpoint of gewoon in het document, maar zorg ervoor dat ze nog niet het woord kunnen zien. Ze gaan nu zelf bedenken welk woord erbij past en schrijven dit op het wisbordje. 
Veel plezier ermee! 
  • Share:

0 Opmerkingen