Categoriekaartjes voor groep 7

By Rosa - woensdag, november 17, 2021

 


Hoi allemaal, 

Vandaag heb ik een aantal nieuwe downloads voor jullie. Voor kinderen is het belangrijk om woordjes vaak te herhalen. Ik heb hiervoor allemaal categoriekaartjes gemaakt voor groep 7, maar ook makkelijk te gebruiken in de andere bovenbouwgroepen. Deze pagina zal steeds aangevuld worden met nieuwe categorieën. 


Hieronder wat ideeën wat je er mee kan doen: 

Duo-dictee
Met het duodictee kan je de kinderen een aantal kaartjes geven met een bepaalde categorie. Om de beurt trekken ze een kaartje en moet de andere het woord goed schrijven. De andere kijkt het na. Is het goed? Dan verdient degene die het geschreven heeft een punt. Daarna is de volgende aan de beurt. Wie haalt de meeste punten?

Memorie
Print de download 2 keer uit. Knip ze uit of laat de kinderen de kaartjes uitknippen. En in kleine groepjes kunnen ze memorie spelen. Steeds zoeken twee dezelfde kaartjes bij elkaar. Wie heeft de meeste duo's gevonden?

Dagelijks 5 woordendictee
Het 5-woordendictee is een makkelijke manier om de spellingscategorieën te oefenen. Nu hoef je niet iedere dag zelf de woorden verzinnen. Je kan zelf of laat 1 van de kinderen een woordje trekken. Laat het de kinderen op schrijven en bespreek hoe het geschreven moest worden. Je kan diverse categorieën door elkaar heen gooien of focussen op 1 categorie. 

Galgje
Galgje is een leuke speelse manier om wat woordjes te oefenen. Tijdens galgje schrijven ze mee op het wisbordje of kladblaadje. Wie kan als eerste het woord raden? Dit kan je ook in kleine groepjes spelen. 

Heb jij nog meer leuke ideeën, laat het weten in de reacties.

Hieronder kunt u de categoriekaartjes downloaden: 

Download hier woorden met -eer/-oor-/-eur
Download hier woorden met -ch
Download hier woorden met ij/ei


Veel plezier ermee!

Groetjes, 

Rosa  • Share:

0 Opmerkingen