Werken met ecoline 2.0

By Rosa - zondag, september 08, 2019

Hoi Allemaal,

Vandaag heb ik weer eens tijd gehad om te schrijven en om te werken met ecoline. Een van mijn favoriete vloeistoffen! De kleuren van de Ecoline hebben echt een fantastische helderheid. Ik vertel in deze post hoe ik het gebruik en wat het resultaat is!
Ecoline kan op verschillende manieren gebruikt worden. Ik heb voor deze keer diverse kleuren roze/paars gebruikt, twee kwastjes, een tandenborstel, schoon water, washi-tape en een theedoek. 
De theedoek gebruik ik om mijn kwastje steeds weer schoon te maken. Hieronder volgen de stappen die ik volg. 

Stap 1 - Als eerste stap zorg ik ervoor dat de randen van het papier beplakt zijn met washi-tape/schilderstape. Ik haal de tape eerst een keer over mijn kleding of de theedoek. Zodat de plakrand wat minder stevig plakt. Hierdoor scheurt je papier niet, wanneer je de tape eraf haalt. Bij deze kaartjes heb ik ook de achterkant beplakt met tape. Anders loopt de Ecoline ook op de achterkant door. 

Stap 2 - Bepaal welke kleuren je wil gebruiken en leg deze alvast klaar op een bordje. Ik heb zelf de glass mat van Tim Holtz, maar je kan eigenlijk ieder oppervlak wel gebruiken. Pak ook direct je kwastjes en theedoek en leg deze klaar. 

Stap 3 - Voordat je met de Ecoline gaat werken, adviseer ik om eerst je papier met een schone kwast nat te maken. Hierdoor wordt de Ecoline niet gelijk opgenomen in het papier. Het papier hoeft niet doorweekt te zijn, maar er moet een dun laagje water op liggen. 

Stap 4 - Ik begin altijd met de donkerste kleur en maak mijn kwast na iedere kleur heel goed schoon. Dit zorgt ervoor dat je lichte kleuren ook daadwerkelijk licht blijven. Doordat er water op het papier ligt, heb je geen last van vlekken. Probeer tijdens het mengen kleine beetjes water te gebruiken, zodat er geen vlekken ontstaan. 

Stap 5 - Tot slot gebruik ik de tandenborstel en witte Ecoline. Smeer witte Ecoline op de tandenborstel en hou het dicht bij het papier. Ga met je duim over de haartjes van de tandenborstel, hierdoor ontstaan er kleine witte stipjes die een galaxy-effect geven. Was hierna direct je handen en de tandenborstel. 


Laat de Ecoline goed drogen en haal daarna de tape ervan af. Bij mijn eerste werkje ging de Ecoline onder het tape door, dit is jammer. Maar kan altijd gebeuren. 

Ik hoop dat de uitleg zo duidelijk was. Als dit niet zo was, laat het weten en dan zal ik een filmpje maken! Het complete eindresultaat zal je binnenkort kunnen vinden op mijn Instagram account!

Lieve groet,
Roos

  • Share:

0 Opmerkingen