Yes! Sticky Notes!

By Rosa - zondag, augustus 18, 2019 Hoi allemaal,

Sticky Notes wie kent ze niet. Kleine notitieblaadjes, die je ergens kan opplakken. Deze notitieblaadjes zijn ideaal en kan je voor verschillende dingen gebruiken. In deze blog post wil ik jullie graag vertellen waar je ze voor kan gebruiken.
Sticky Notes heb je in verschillende soorten en maten. Zoveel dat het bijna niet te tellen is. Ik heb via AliExpress een aantal soorten besteld, maar ook ben ik het dorp in geweest. In de Hema vond ik een aantal leuke setjes met sticky notes. De prijzen lagen tussen de € 0,50 en € 1,00. Dit is vrij voordelig en een aantal waren ook nog eens afgeprijsd. Ik was in totaal rond de 10 euro kwijt voor een hele lading sticky notes.

Waarom heb ik sticky notes gekocht? Ten eerste omdat mijn andere sticky notes ergens in een verhuisdoos zitten. Dus die kan ik niet gebruiken. Ten tweede en tevens ook als laatste: Ik gebruik ze de laatste tijd erg veel. Het is heel handig om op een klein papiertje iets op te schrijven en ergens op te plakken.


The Happy Planner
Ik gebruik de sticky notes ook in mijn happy planner, zodat ik wel vooruit kan plannen. Ik wil nog niet direct mijn afspraak in mijn planner zelf zetten, want misschien verplaatst de afspraak nog wel een paar dagen. Daarom gebruik ik Sticky Notes. Ik schrijf daar de afspraak op en dan plak ik het op de juiste dag. Ideaal! Zo kan je altijd je afspraken makkelijk verplaatsen.

Boodschappen
Soms schiet er iets in mijn hoofd wat betreft een product of artikel dat ik nog moet halen. Ik schrijf het dan simpel weg eerst op een sticky note. Zodat ik het kan bewaren en niet kan vergeten. Eigenlijk is dit heel erg voor de hand liggend.

Pagina markeren
Ik heb via Aliexpress hele handige index-sticky notes gevonden. Deze kan je aan de zijkant van je planner, boek, schrift en noem het maar op plakken. Heel makkelijk om je pagina duidelijk aan te geven. Je kan ook opschrijven wat voor soort pagina het is.

To Do Lijstje
Met het maken van to do lijstjes vind ik het fijn als ze blijven plakken. Aangezien sticky notes in diverse maten komen, pak ik altijd het grootste notitieblaadje. Hierop schrijf ik alle dingen op die ik nog moet doen. Dit lijstje kan ik dan ook iedere week mee schuiven als ik iets nog niet af heb kunnen vinken. Heel handig!

Markeren van aantallen
Dit is een voorbeeld wat ik vaak op werk gebruik. Ik werk op een basisschool en ik moet regelmatig wat kopiëren. Niet alle kinderen krijgen dezelfde opdrachten, dus moet ik vaak tellen hoeveel ik moet kopiëren. Ik word er echt gek van. Daarom schrijf ik de aantallen op sticky notes en plak ik deze op de gekopieerde bladeren. Dit is misschien ook weer erg voor de hand liggen, maar het is zo fijn om iets te hebben wat structuur biedt.

Ik heb een aantal manieren beschreven. Heb jij nog iets anders waarvoor je een sticky note graag gebruikt? Laat het weten in de reacties.

Veel liefs, 
Roos 
  • Share:

0 Opmerkingen