Mijn journal

By Rosa - woensdag, augustus 14, 2019


Hoi allemaal,

Vandaag ga ik jullie vertellen over mijn journal, hoe vaak ik mijn journal gebruik en wat ik er voornamelijk inschrijf.

Sinds het begin van dit kalenderjaar heb ik een journal. In eerste instantie wilde ik het gebruiken als bulletjournal, maar uit eindelijk werd het meer een memory journal. Een soort dagboek, waarbij ik mijn gevoel en mijn ervaringen beschreef. In het begin van dit jaar ging het met mij op persoonlijk vlak niet heel goed. Ik was lichamelijk en geestelijk ontzettend moe, ik wist niet goed hoe ik hier mee om moest gaan.

Het voelt ontzettend raar om hier over te schrijven, omdat het nog niet eens zo heel lang geleden is. Ik besloot hulp te zoeken, om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Dit was heel fijn en heeft mij ook goed geholpen. Ik ging mijn gedachten op een andere manier een plaats geven en dit voelde heel goed. Tijdens de eerste paar maanden van dit jaar heb ik onwijs veel geschreven in mijn journal. Bijna wel dagelijks, op goede, maar ook op slechte dagen. In mijn journal schreef ik echt alles waar ik mee zat. Naast de negatieve dingen, schreef ik ook over de leuke dingen. Zodat ik altijd terug kon kijken op de leuke momenten. Zoals mijn verjaardag en het weekendje naar Disneyland.

In de zomervakantie merkte ik dat ik mijn journal eigenlijk bijna nooit meer pakte. Dit was voor mij een goed teken. Ik had het niet meer nodig om alles op te schrijven. Ik kon mijn gedachten zelf ordenen en zelf handhaven. Nog steeds heb ik op dit moment niet altijd de behoefte om in mijn journal te schrijven, maar doe ik het soms wel. Vooral om de leuke momenten een plek te geven. Dit heb ik ook in mijn journal geschreven. Het doel is ook heel anders geworden. Van het wegschrijven van gevoelens naar het opschrijven van de leuke momenten.

Voor mij heeft het erg goed geholpen en nu pak ik dus heel af en toe mijn journal, na een leuke dag. Maar voor de rest blijft mijn journal op de plank liggen. Een boekje waar ik onwijs trots op ben, een hulpmiddel in een moeilijke periode.

Toevallig zei ik vandaag nog tegen een vriendinnetje: Ik ben oprecht gelukkig.
Een half jaar geleden had ik niet gedacht dat ik dat kon zeggen. Ik ben trots op wie ik ben, dankbaar voor de mensen om mij heen en gelukkig.

Ik hoop dat wanneer je in een put zit, hulp zoekt en erover praat. Zoek een manier om je gevoelens een plaats te geven.

Dikke knuffel, 
Roos  • Share:

0 Opmerkingen