Aquamarkers | Action Review

By Rosa - maandag, juli 15, 2019Hoi lieve mensen,

Met regelmaat ben ik te vinden in de Action. Niet alleen omdat het goedkoop is, maar ook omdat ze vaak nieuwe artikelen in het assortiment hebben. Ze hadden namelijk weer wat nieuws. Ik heb heel lang moeten wachten voordat ze leverbaar waren in de Action bij mij in het dorp. Namelijk de Aquamarkers. 


Je kent deze stiften ook wel in de Twinmarker variant. Er zit wel een groot verschil in. De twinmarkers zijn op alcoholbasis, de aquamarker op waterbasis. Dit houdt in dat de aquamarkers geblend kunnen worden met water en bij de alcoholmarkers is dit niet mogelijk met water. Dat is denk ik een van de grootste verschillen. Nog meer verschillen zijn onder andere:
- De geur van de aquamarkers is aangenamer, de twinmarkers stinken echt. 
- Er zit bij de aquamarker een brushpunt aan, bij de twinmarkers een markeerkant. 
- Alcoholmarkers geven een globaler oppervlak.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Graag wil ik de aquamarkers testen en kijken of ze lekker werken. De aquamarkers kan je per set van 12 stiften kopen voor €3,99 bij de Action. Ik ga voor jullie de aquamarkers op een aantal punten testen:

1. Kleur op de dop
Bij veel stiften komt de kleur op de dop niet echt overeen met de kleur die uit de stift komt. Ook bij de aquamarkers komen ze niet helemaal overeen. Je kan op de foto hiernaast zien awt ik bedoel. Nummer 52, Deep Green, is minder donker dan ik zelf had verwacht. Maar tegenover de groene zijn de andere kleuren wel redelijk gelijk. Nog steeds zijn het mooie kleuren, waarbij het lijkt dat er veel pigment in zit.2. Blenden met water
Het blenden met water gaat eigenlijk vrij soepel. Je moet wel opletten dat je niet te lang wacht voordat je met water er over heen gaat. De kleuren blijven mooi helder. Het maken van overgangen van een lichte naar donkere kleur gaat makkelijk. De kleuren lopen in elkaar over en je ziet geen overgangstrepen. Bij het blenden van drie verschillende kleuren gaat het ook soepel en wordt de overloop redelijk egaal met deze stiften.


3. Uiterlijk van de stiften
De stiften hebben dezelfde 'look' als de TwinMarkers, alleen zijn deze markers wit van kleur. Ik vind dit een hele slimme zet, het is gelijk duidelijk dat dit een andere variant is. Er is op de marker duidelijk aangegeven welke punt de brushpunt is en welke de dunne kant is. Maar er zit wel een klein nadeel aanvast. De dop van de marker past niet op de andere kant. Voor mensen zoals ik, is dat erg vervelend. Ik raak namelijk alles vaak kwijt, dus vind ik het heel fijn als mijn dop op de stift/marker past.

Conclusie
Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden met deze markers, zeker voor een Action product. Ik had tijdens het testen al wel een aantal stiften waarvan de brushpunt niet helemaal goed was. Dit is jammer, maar te overzien voor €3,99.  De stiften houden lekker vast en zien er ook nog eens goed uit.

Ik raad zeker aan om deze markers te kopen als je opzoek bent naar een goedkope variant van markers op waterbasis. Je moet wel geduld hebben, want ze zijn momenteel nog vaak uitverkocht bij de Action.

Bedank voor het lezen en veel liefs,
Rosa

  • Share:

0 Opmerkingen