"My Bullet Journal "- Action

By Rosa - maandag, april 29, 2019


Hoi allemaal,

Vandaag een nieuwe blogpost over de welbekende Action Bulletjournals! Dit boekje is een A6 formaat en is ideaal voor verschillende dingen. In deze post laat ik jullie dit boekje zien, maar geef ik ook een aantal ideeën waarvoor je het boekje zou kunnen gebruiken. 
Hoe ziet het boekje eruit?
Allereerst is het boekje, zoals ik al zei, een A6 formaat. Dit is de helft van een A5 formaat. Het is dus een klein boekje. Net zoals veel andere journals bevat deze ook stipjes. De stipjes staan ongeveer tussen de 5 en 6 millimeter uit elkaar. De stipjes zijn niet allemaal evenredig. Wel al veel beter dan de vorige Action bulletjournals. In het midden zitten twee lintjes, in de stijl van het boekje. In het begin zie je nog best duidelijk waar de lintjes hebben gezeten, bij het verpakken. Maar dit verdwijnt langzaam aan.

Tot slot zit er in deze journal ook een klein instructieboekje. Deze zit voorin. In de vorige journals waren er al pagina's voorgemaakt, dat is in deze journal niet. Hierdoor kan je dus de journal echt helemaal zelf starten. Hier hecht ik veel waarde aan, omdat ik het fijn vind als het echt helemaal van mijzelf is.

Waarvoor kan je het boekje gebruiken?
Dit boekje kan je echt voor oneindig veel ideeën gebruiken, omdat het zo'n compact boekje is. Ik wil een aantal ideeën met jullie hier bespreken.

Idee 1Je kan er een 'Mental Health Journal' van maken. Dit is een boekje waarin je al je gevoelens schrijft en bijhoudt door middel van trackers. Je plaatst de positieve dingen erin, maar ook de negatieve dingen, zoals een braindump en dergelijke. Dan heb je alles bij elkaar. Ik heb ook een mental health journal en het helpt echt. Ik beschrijf dingen als ik ergens mee zit of als het even niet lukt, maar ook de dingen waarvoor ik dankbaar ben kan je terug vinden in deze journal.

Idee 2
Het tweede idee is een 'tracker' journal. In dit boekje zou je alles kunnen gaan bijhouden, van je dagelijkse bezigheden, maar ook van je doelen die je wil behalen.  Ik heb een tweede boekje gekocht, waarin ik dit ga beschrijven. Welke doelen ik wil halen, hoe laat ik slaap en hoeveel ik slaap. Er zijn echt genoeg dingen die je bij kan gaan houden!

Idee 3
 Voor het derde idee: een receptenboekje. We hebben allemaal wel een aantal favoriete recepten of recepten die we gewoon echt heel lekker vinden. Daarom is het handig als je ze op één plek hebt. Je schrijft ze in het boekje en versiert de tekst of plakt er een mooie foto bij! Als je een keer zin hebt in iets lekkers hoef je alleen maar je journal erbij te pakken.

Idee 4
Je kan het boekje ook gebruiken als dagopening/afsluiting. Sommige mensen vinden het fijn om rustig de dag te beginnen, door wat dingen op te schrijven. Daar is dit boekje ideaal voor, omdat het lekker klein is. 's Avonds kan je de dag weer evalueren in het boekje.

Idee 5
Kleine junkjournal. Een junkjournal is een boekje waar je alles in kwijt kan. Dit a6-boekje is dan wel klein, maar wel geschikt om alles in kwijt te kunnen. Er kan meer in dan je denkt!

Je kan natuurlijk nog veel meer doen met deze boekjes. Laat mij weten wat jij hebt gedaan met het boekje! Ik hoop dat jullie dit leuk vonden om te lezen en tot een volgende keer.

Liefs, Rosa 

  • Share:

0 Opmerkingen