Kerstkransen maken

By Rosa - vrijdag, november 30, 2018


Hoi allemaal, 

Nog maar een paar weken en dan is het alweer Kerst. Ik vind deze periode het leukste van alles. Gezellig knus met elkaar eten en cadeaus onder de kerstboom. Heel Amerikaans, maar toch geeft het mij een liefdevol gevoel. Ieder jaar vier ik met mijn familie kerst met cadeaus en eten. De gezelligheid die we met elkaar beleven is het belangrijkste van alles. Bij kerst hoort ook altijd de creatieve middagen met mijn moeder en zus. Ook dit jaar hadden we een avondje gepland voor onze creatieve ideeën. Dit jaar, net zoals vorig jaar, heb ik weer een kerstkrans gemaakt. Deze kerstkrans is in de vorm van een ster.

Ik ben lid van een Facebook pagina en daarbij zeggen mensen, ik quote: 'Pfoe, vinden jullie het maken van een kerstkrans ook altijd zo gigantisch veel werk en tijdrovend.'
Zo denk ik er dus totaal niet over. Ik ben er binnen twee uurtjes mee klaar, omdat ik mijn focus niet leg op wat precies waar komt. Ik wil er één geheel van maken. En dat is aardig gelukt. Alle spullen die wij hebben gebruikt komen vanuit een kringloopwinkel, Action, Kruidvat of Zeeman. We proberen alles zo low-budget te houden

Benodigdheden: 
- Een krans
- Lijmpistool
- Genoeg lijm
- Decoratie materiaal
- Kleine kerstballen.

Stappenplan: 
1. Bedenk een kleuren schema.
2. Gewoon beginnen met de eerste materialen plakken.
3. Controleer terwijl je bezig bent of de kleuren netjes verdeeld zijn.
4. Mocht dit niet het geval zijn, probeer dan te kijken hoe je het kan aanpassen. Eventueel een extra kleur ergens tussenvoegen.
5. Vergeet geen lintje toe te voegen, zodat je de krans kan ophangen.Deze 'Do It Yourself' is niet heel moeilijk. Het is een kwestie van gewoon doen. Zit jij nu al de hele tijd te twijfelen om een keer zo iets te doen. Neem van mij aan: Gewoon doen. Start en maak iets moois! Pas wel op dat je je vingers niet verbrand.

Lieve groetjes,
Rosa 

  • Share:

0 Opmerkingen